Het magische dierenrijk

In Blogby admin7 Comments

Aangezien mijn saga over “humanimals” (mensen gecombineerd met het DNA van een dier) gaat, leek het me verstandig om eens na te gaan welke dieren ik al kende. Hoewel ik een redelijke lijst kon samenstellen bleek ik achteraf veel minder dieren te kennen dan ik had verwacht. Ter land, ter zee en in de lucht vond ik nieuwe diersoorten die mijn fantasie verder stimuleerden. Deze mooie planeet kent veel dieren met uitzonderlijke eigenschappen. De variaties gecombineerd met mensen is eindeloos om in weg te dromen. Dit heeft me geholpen bij het uitdiepen van aparte personages. Ook wat betreft de interacties en gevechten gingen er een nieuwe wereld voor mij open. Natuurlijk zou ik een lijst kunnen opstellen, maar het lijkt me veel leuker om deze dieren in mijn boeken te beschrijven. Eén van de dieren die ik bijvoorbeeld niet kende is de axolotl, een salamander met een extreem regeneratievermogen. Zelfs wanneer er tijdens een gevecht één van zijn ledenmaten wordt verloren, kan het dier herstellen. Mits er genoeg tijd is kunnen botten, spieren en zelfs zenuwen compleet genezen zonder littekenweefsel er aan over te houden. Dit is maar één voorbeeld om aan te tonen dat echte dieren voldoende stof bieden voor een fantasy verhaal.

Eén van de vragen die ik altijd stel wanneer ik over mijn saga praat is “wat is jouw lievelingsdier?”

Na het antwoord vraag ik de persoon om zich in te beelden dat hij/zij alle voordelen had van het dier zonder er fysiek anders uit te zien. Met een beetje fantasie zijn er mooie dingen mogelijk en het verbaast me soms hoe creatief mensen zijn zonder dat ze het zelf door hebben. Hoewel de dieren voor boek één al vaststaan levert het praten hierover vaak leuke ideeën op. Vraag jezelf eens af wat is jouw favoriete dier en wat zijn de eigenschappen/voordelen van dit dier?