Humanimals

In Blog, Humanimalsby admin11367 Comments

Het begin van een zevendelige saga staat op het punt om gelanceerd te worden. Wat ooit begon met een zelfverzonnen personage heeft me geleid naar een wereld vol wonderen. Zo dicht bij of zo ver weg? In deze fantasy wereld bestaan er sinds vijftig jaar mensen met het alfa gen. Dit gen is voortgekomen uit een mutatie in het DNA bij enkele mensen. De verklaring van dit proces laat ik bij de wetenschappers in het verhaal😊.

Ook speelt transhumanisme een belangrijke rol, maar daar ga ik in een ander blog dieper op in.
Mede door school en mijn interesse in dieren heb ik door de jaren heen wel wat geleerd over het dierenrijk, maar ik wist dat er meer moest zijn. Door urenlang te kijken naar documentaires en artikelen te lezen over het dierenrijk kwam ik al snel tot de ontdekking dat ik zelf geen dieren hoefde te verzinnen. Er zijn meer dan genoeg dieren met superkrachten!! Het liefst benoem ik elk dier dat voorkomt in mijn saga, maar dat is waarschijnlijk iets te fanatiek. Wel wil ik drie dieren kort in het zonnetje zetten die mijn fantasie enorm hebben geprikkeld. Een personage waar ik zelf een zwak voor heb is gecombineerd met het DNA van een pijlgifkikker. Deze kleurrijke kikker heeft een extreem giftige huid. Niet groter dan een handpalm, maakt dat we ons minder zorgen hoeven te maken (tenzij we in hun natuurlijke leefomgeving rondhuppelen). Een mens met zo’n giftige huid maakt een persoon vanzelfsprekend eenzaam. Eenzaamheid, echte eenzaamheid….. een veelvoorkomend thema en naar mijn mening onderbelicht is. Wat doet het met je als je nooit meer aangeraakt kan worden en niemand kan aanraken?

Na de documentaire reeks van “monsterbug wars” besefte ik me dat wij mensen enorm veel geluk hebben dat insecten zo klein zijn. Er is een waslijst aan insecten die je de kriebels geven met hun unieke vaardigheden. Eén daarvan is de Portia spin. Deze springende spin heeft niet één maar zelfs drie superkrachten. Nieuwsgierig? Op youtube is er zat over te vinden. Dat klinkt misschien flauw, maar naast het verhaal en avontuur van de personages hoop ik op deze manier mensen ook op een andere manier te introduceren met het dierenrijk.

Als laatst wil ik heel kort de honingdas benoemen. Tijdens een lunch vertelde een vriend van me over dit geweldige dier. Het heeft me in verbazing laten kijken hoe hij zulke grote tegenstanders afschrikt. Leeuwen, hyena’s, giftige slangen, het maakt de honingdas niets uit!

Hoewel deze drie humanimals hele interessante personages hebben voortgebracht spelen ze geen hoofdrol in het verhaal. Het spreekt voor zich dat elk mens ook qua persoonlijkheid veranderd na de transformatie. Dit is voor mij altijd heel interessant geweest. Bij elk dier heb ik me afgevraagd, wat het met mij zou doen als ik bepaalde dierlijke vaardigheden bezat. Naast het feit dat het de persoon veranderd, heeft het ook een effect op de wereld waarin zij leven.

Comments